Historiikki


Raahen Seudun Zetoristit

Historia alkaa vuodesta 2007 kun Matti Laurila ja Tauno Rouhiainen hankkivat vuoden 1955 A mallia olevat Zetorit. Zetorit olivat käyntikuntoisia.
TaneZ
Erkki ja Esa Pernu Eerikin Puttiikkista Lumijoelta ovat olleet zetorharrastajia jo toistakymmentä vuotta. Esa Erkin poika on 16 vuotias. Hän on kunnostanut zetoreita polvenkorkuisesta saakka. Kokemusta on kertynyt niin paljon että useat harrastajat käyvät Esan luona kysymässä neuvoja. Pernujen Zetorkokoelma sisältää 10 kpl 25A, 25K ja Superzetormallia. Kokoelmassa on myös suora-akselinen ja alkuperäisellä hytillä varustettu A malli. Näiden lisäksi on 3011 ja aivan uusiakin tämän päivän Zetomalleja 2 kpl.

MattiZ Matti sai hankittua oman A mallinsa Pernulta pitkien neuvottelujen tuloksena. Kevättalvi meni Zetorien kunnostuksessa.Kesällä 2008 osallistuttiin jo muutamiin tapahtumiin.

Kesällä 2008 mukaan saatiin jo useita alueemme zetoristeja. Hannu Matinlauri, Kim Kyröläinen, Ville Eilola, Kai Mustanoja ja Saku Keränen. Saku on joukkomme nuorin 16 vuotias ja zetori on ollut hänellä jo useamman vuoden. Mukaan saatiin mm. Teuvo Joensuu jonka omistama 25A oli ollut suljettuna ladossa 27 vuotta. Kunnostus alkoi välittömästi. Pölyisestä osittain puretusta zetkasta kuoriutui ammattilaisen Jukka Kerttulan entisöimänä joukkomme sen hetken komein yksilö.
TeuvonZ1
Syksyllä 2008 pyydettiin kaikkia aluemme Zetoristeja saapumaan tilaisuuteen jossa päätettiin aloittaa valmistelut kesän 2009 kahteen Suomen ennätykseen. Projektia vetämään valitiiin Matti Laurila joka sai avukseen pienryhmän. Vuosi 2009 oli Raahen Seudun Zetoristien todellinen huippuvuosi. Mukana oltiin 18 tilaisuudessa. Mainittakoon tässä muutama; Superpesisottelun kärkiottelun yhteydessä ryhmä zetoreineen pelikentällä, Paljusoudun SM kilpailut, Wanha Woima Oulainen, Taiteiden yö, Paavolan markkinat, Tyrnävän perunamarkkinat, ABC:n avajaiset Pattijoella jne. Kiihdytyskipailuin otettiin osaa Kurikassa, Tuurissa, Iisalmessa ja Alavieskassa.


Rukalla1
Kuitenkin ylitse kaiken oli ennätysmatka Raahesta Kuusamoon ja koko ryhmän yhdeksän zetorin nousu Rukatunturin huipulle. Matkaa mutkineen kertyi 729km ja korkeusennätyslukema näytti 486m meren pinnan yläpuolella. Ajoaikaa kertyi 27h. Matka sai aikaan valtaisan mediavyöryn. 10 sanomalehteä kirjoitti sivun kokoisia juttuja osa jopa useampaan kertaan. Mukana olivat myös Yle 1 ,Radio Mega ja Radio Nova sekä paikallis TV:t. Yleisöä oli tungokseen asti kaikissa pysähdyspisteissä ja teiden varsilla. Tractor-Power teki myös näyttävän jutun.

Ryhmässämme on tällä hetkellä yli 30 Zetoria. Joukkoomme on liittynyt Zetorien omistajia laajalti Pohjois-Suomesta.

Raahen Seudun Zetoristit on otettu hienosti vastaan muissa Suomen zetoriryhmissä. Yhteistyö on antoisaa ja erittäin vilkasta. Siitä kiitos kaikille. Odotamme innolla tulevia tapahtumia.

mouseover